jaki wybrać kocioł na pellet ? - ENERGIA-FORUM
jaki wybrać kocioł na pellet ?
  • tomi February 2011

Witam,przeczytałem już setki postów i w sumie dalej niewiem jaki kocioł wybrać. Chce w nim palić głównie pelletem ale żeby miał też możliwość spalania innych paliw bo nie chce być uzależniony od jednego. Możecie coś polecić - moc ok 20 kW

• walc March 2011

Ja używam D'Alessandro CSI i nie moge złego słowa powiedzieć. Kocioł może do najtańszych nie należy ale za to nie musze sie z nim użerać. Nie bawie się ustawianie parametrów sterownika bo wszystkie są ustawiane automatycznie przy współpracy z pogodówką i termostatem pokojowym. Ustawiam ile stopni ma być o tej i otej godzinie i resztą już się on zajmuje. Sam rozpala, dmucha ile trzeba i podaje paliwo. Oprócz pelletu paliłem w nim owsem i troche groszkiem. Łyka bez problemów. Podobno można spalać pestki ale tego jeszcze nie testowałem.

• GIZEX March 2011

W naszej ofercie posiadamy aktualnie promocję na kotły D'Alessandro CSI. Szczegółowy opis kotła można znaleźć na stronie http://www.gizex.eu

• tomi March 2011

tak po opiniach patrząc to ludzie sobie chwalą go, mam jeszcze troche czasu to na spokojnie sie zastanowie.

• tomi March 2011

cenowo jest mniej więcej w tym samym przedziale co granpal. W sumie jakoś bardziej mnie ciągnie w strone tego CSI, zastanawiam się tylko jak z serwisem jego będzie ?

• walc March 2011

W sumie to nie miałem jeszcze korzystać z serwisu ale jak go kupywałem to przyjechali tak jak sie umawailiśmy, montaż miałem w cenie, wyregulowali go i tak chodzi od tamtego czasu. Kontakt telefoniczny był dobry

• macieq March 2011

co do tego CSI to sąsiad nim właśnie pali i mówił że jak zabrakło prądu to sam się wyłączył a kiedy prąd znowu puścili to sam sie uruchomił i rozpalił.

• tomi May 2011

Do Pleszewa mam 80 km także dzwoniłem do nich i mówili że z serwisem nie będzie problemu. Poczytałem trochę opini na necie i zastanawiam się między granpalem a csi - te wydają się najsensowniejsze

• walc May 2011

Niewiem jak sprawdza się granpal ale ja nie miałem żadnych problemów z csi i do tego jest praktycznie bezobsługowy dlatego mówie Ci że warto

• tomi May 2011

po przemysleniu wszystkich za i przeciw i przeczytaniu setek komentarzy na forach doszedłem do wniosku że wezmę tego CSI. Pierwsze testy zrobię pewnie latem - zobaczymy jak sie spisuje

• walc May 2011

dobry wybór - zobaczysz że będziesz zadowolony

Witaj gościu!

Jeżeli chcesz przyłączyć się do dyskusji, kliknij tu !

Zaloguj sie Zarejestruj